Историческата катедрала Нотр Дам в Париж отново ще бъде достъпна

...
 Историческата катедрала Нотр Дам в Париж отново ще бъде достъпна
Коментари Харесай

В катедралата „Нотр Дам” ще се влиза само с резервация

 

Историческата катедрала „ Нотр Дам ” в Париж още веднъж ще бъде налична за гости от 8 декември тази година, само че единствено с предварителни резервации. Групите ще би трябвало да почакат до февруари идната година, заяви Агенция Франс Прес, като се базира на изявление на мениджъра за връзки с обществеността на катедралата пред локално издание. Тогава ще бъде отслужена първата празнична литургия в храма-шедьовър на готическото изкуство, изумен от пожар на 15 април 2019 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Входът ще е безвъзмезден, като се изключи музея в катедралата, който е със специфичен статут. Посещенията обаче ще би трябвало да бъдат непокътнати на уеб страница. Резервацията ще е лесна, налична два дни авансово и ще подсигурява прецизен час на влизане в храма.

Ще е допустимо в храма да се влезе и без авансово непокътнат час, само че посетителите ще би трябвало " да се въоръжат с самообладание ", тъй като се чака до 40 000 души на ден да желаят да влязат в катедралата.

Групи поклонници ще бъдат посрещани в катедралата от февруари идната година, след регистрация и на дребни групи до 10 души най-много.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР